HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2018 Çarşamba - 09:31

Bilim Kahramanları İzmir’de yarışacak 

Dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından, Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen First Lego League yerel turnuvalarının dördüncü etabı 3-4 Mart’ta fuarizmir’de yapılacak.

Bilim Kahramanları İzmir’de yarışacak 

Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birey olmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen First Lego League, Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve destekçilerin katkısıyla 2005 yılından beri düzenleniyor. 

Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından düzenlenen yerel turnuvaların İstanbul, Ankara ve Bursa’dan sonra dördüncü etabı İZFAŞ desteği ile İzmir’de gerçekleşecek. fuarizmir’de 3-4 Mart tarihlerinde gerçekleşecek turnuvada 9-16 yaş arası öğrenciler, suyun tüm kullanım yollarını sorgulayarak üretimi, taşınması, doğru ya da dolaylı yoldan kullanılması ve tüketimi üzerine yenilikçi projeleriyle yarışacak. 

ULUSAL TURNUVA DA İZMİR’DE YAPILACAK 
Bu yıl 14’ncü kez düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor – First Lego League turnuvalarının İzmir ayağının tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de 55 ilden toplam 3 bin 965 çocuk ve genç buluşmuş olacak. Dört farklı şehirde 12 yerel turnuvaya katılan 359 takımdan 52’si ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanacak. İstanbul, Ankara ve Bursa’da gerçekleşen yerel turnuvalarda, ulusal turnuvaya katılacak 42 takım belirlendi. Son 10 takım ise 3-4 Mart tarihlerinde fuarizmir’de yapılacak dördüncü etap sonunda belli olacak. Ulusal turnuva da 10-11 Mart tarihlerinde yine fuarizmir’de gerçekleşecek. Burada belirlenecek 6 takım uluslararası turnuvalara katılacak. 

GENÇ MUCİTLER ROBOTLARINI TASARLIYOR 
Turnuvaya katılan takımlar gönüllü koç ve danışmanlar rehberliğinde proje sürecini öğreniyor. Her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili çalışan genç mucitler sırasıyla problemi tanımlıyor, çözüm stratejileri geliştiriyor, kendilerine verilen robot kitleri ile çözüm önerilerini projelendirerek robotlar tasarlıyor. Proje süreçlerinin ardından farklı illerde gerçekleşen turnuvalarda buluşan takımlar, proje sunumlarını yaparak robotlarını sergiliyor. 

TEMA: “HİDRODİNAMİK: SUYUN YOLCULUĞU” 
Bu yılın teması ise insan yaşamının temel ihtiyacı olan suya vurgu yapıyor. Günümüzde insanların günlük kullanımda ne kadar su kullandıkları, nasıl kullandıkları veya suyu hangi alanda kullandıklarına dair fikir sahibi olmadıklarını ön plana çıkaran tema, çocukları önce bu sorular üzerinde düşünmeye itiyor. “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” fikrinden yola çıkarak suyun doğrudan ya da dolaylı kullanım alanlarını keşfeden çocuklar, suya erişim, kullanım ve tasfiyesinde sorunlar tespit ediyor. İlk olarak önceden denenmiş çözümlere bakıyor. Hemen ardından, bu çözümlerin neden yetersiz kaldığı fikrine yoğunlaşan genç mucitler, ya çözümlere yaratıcı yaklaşımlar ekliyor ya da tamamen yeni bir çözüm getiriyor. 

13 SEZONDA 14 BİN ÖĞRENCİ KATILDI 
Bilim Kahramanları Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de 13 sezonda, 47 ilden 9-16 yaş arası toplam 14 bin öğrencinin yer aldığı turnuvalar kapsamında yarışan takımlar geçen sezonlarda, Avrupa Açık Turnuva Şampiyonluğu ve Kanada Açık Turnuva Şampiyonluğu dahil 27 uluslararası ödül kazandı.

 
Survivor'da kim elendi?
 
Bakanlardan İzmir'de şehit ailesine ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi'nde uluslararası ihale: Sıraya girdiler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezdeki ekolojik geri dönüşüm hedefinde ...
Başkan Selvitopu'ndan muhtarlarla zirve
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun 4 yıl önce göreve gelmesinin ...
Ödüllü aşçılardan Başkan Demirağ’a ziyaret
Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, katıldıkları ...
 
Bilim dünyasından İzmir’de zirve
Dünyanın dört bir yanından gelecek bilim adamları 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri ...
Gaziemir’in müzisyenlerine tam not
Şef Ümit Bulut yönetiminde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Gaziemir ...
Buca’nın kursları salonlara sığmıyor
Yaşamın tamamının bir eğitim süreci olduğunun altını çizmek için eğitim ...
 
Bornova Stadı'nda çim sevinci
İlk kez iki gün üst üste maç oynanan stadın zemini yağışa rağmen kalitesini korudu
Konak'ta eğitim neferi Hasan Ali Yücel anıldı
Cumhuriyet Dönemi’nin eğitim neferi, Köy Enstitüleri’nin kurucusu Hasan ...
İzmir'in çocukları kitap kurdu olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dijital dünyadaki hızlı gelişimle okuma alışkanlığından ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva